lauantai 28. syyskuuta 2024

Kahden vuoden hiljaisuuden jälkeen

Elämä heitti sellaisia käänteitä ja haasteita eteen, että blogi hiljeni ilman varoitusta pari vuotta sitten. Oli aikoja, jolloin sijoitukset jäivät kokonaan tekemättä, eikä aihepiirille ollut elämässä mitään sijaa. Hiljalleen ja ajoittain vanha innostus on kuitenkin pyrkinyt pintaan.

Nyt varmaan puolentoista vuoden tauon jälkeen ylipäätään kirjauduin bloggeriin ja hämmentyneenä huomaan, että edelleen blogissa on käynyt porukkaa. Lämmitti mieltä tosi paljon huomata, että päivityksiäni oli kaipailtu. 

En ole seurannut sijoitusaiheisia blogeja tai Sharevilleä pitkään aikaan. Vieläkö aihepiiristä on aktiivisia kirjoittajia? Ehkä täytyy mennä selailemaan, kirjoittavatko aiemmin seuraamani henkilöt vielä sijoituksistaan.

Mitä tuleva tuo tullessaan, niin sitä en uskalla luvata. Elämän prioriteetit menivät haasteiden myötä uuteen järjestykseen, eikä ajankäytöllisestikään ole mahdollista panostaa blogiin aktiivisimpien aikojen malliin. Huomaan kyllä, että orastavaa innostusta alkaa löytyä siihen että josko edes välillä päivittelisin omien sijoituksieni kuulumisia jonkinlaisen salkkuraportin muodossa.

Sananen niistä sijoituksista. Kaikki sijoitukseni löytyvät edelleen Nordnetista ja salkkuni on auki Sharevillessä. Näköjään Sharevillekin on tässä välissä muuttunut, enkä oikein hahmottanut uutta versiota pikaselailulla. Mutta minut löytää sieltä nimimerkillä: IndeksisijoittajanMatkassa

Sijoitussalkun sisältö on pitkälti ennallaan. Ainoa poistunut rahasto on Norjan indeksirahasto ja toisaalta uutena mukaan on tullut Nasdaq 100 sijoittava ETF. Salkun seuranta on ollut itsellä aika pinnallista ja uusia sijoituksia olen tehnyt lähinnä perusrahastoihin. Viime aikoina olen kuitenkin palannut aktiivisemmin Nordnetin ETF-kuukausisäästön pariin, kun on ollut mahdollista nostaa kuukausisäästösummaa. 

Sijoitussalkun arvo on kirjoitushetkellä reilu 34 000 €. Huomattava hyppäys siihen nähden, että 2 vuotta sitten salkun koko on ollut näköjään vajaa 21 000 €.

Tällaista tajunnan virtaa ihan extempore, kun kuukausisäästösopimusta säätäessä blogi yhtäkkiä palasi mieleeni.

 

Mukavaa syksyä sinulle!