Lukusuositukset

Tältä sivulta löydät kootusti sijoituskirjat, joista olen blogiin kirjoittanut lukusuosituksen. Kirjan nimeä klikkaamalla pääset kyseiseen postaukseen.

1. Merja Mähkä & Unna Lehtipuu: Sijoittajaksi 7 päivässä

Kuva: Alma Talent

Aloittelijalle ensimmäiseksi sijoitusaiheiseksi kirjaksi hyvin sopiva, helppolukuinen kirja, joka kannustaa sijoittamisen aloittamiseen. Konkreettisia neuvoja, mistä lähteä liikkeelle. Tämä kirja sai minut tarttumaan toimeen ja avaamaan arvo-osuustilin.

 

2. Pasi Havia, Antti Rinta-Loppi & Ville Lappalainen: Erilainen ote omaan talouteen: vapaus, onni ja hyvä elämä

kuva: Alma Talent

Kirja motivoi kyseenalaistamaan omaa elämää ja tekemään elämästä mielekkäämpää. Virkistävää on etenkin turhan kulutuksen ja velanoton välttämisen sanoma. Tämän kirjan avulla ei varsinaisesti opi sijoittamaan, mutta se herättelee tekemään toimia, jolla oman talouden saa paremmin hallintaan.

 

3. Henri Elo & Jari Saarhelo: Osakesijoittajan maailmanvalloitus

Kuva: Alma Talent

Kokonaisuutena paras lukemani sijoituskirja. Helppolukuisuuden ja peruskäsitteiden läpikäynnin vuoksi sopii hyvin aloittelijoille, mutta tarjoaa kiinnostavaa luettavaa myös hieman kokeneemmille. Suurin plussa ulkomaille sijoittamisen perinpohjainen läpikäynti. Kirja tarjoaa hyödyllisiä vinkkejä, miten sijoitusten maantieteellistä hajautusta voi parantaa ja mistä lähteä aloittelijana liikkeelle. 

 

4. Maria Carlsson: Firetys - tavoitteena taloudellinen vapaus

kuva: Adlibris

Haluaisitko saada lisää liikkumavaraa omaan talouteesi? Tämä kirja tarjoaa vinkkejä, miten lähteä kohti taloudellisesti vapaampaa ja stressittömämpää elämää. Kirjassa liikkeelle lähdetään perusasioista, kuten ylijäämäisestä taloudesta, kulutusluottojen maksusta, puskurin keräämisestä ja sijoittamisen aloittamisesta. Taloudellisesta riippumattomuudesta kiinnostuneille kirja kertoo, mitä firetyksellä tarkoitetaan ja mitä siihen vaaditaan.


5. Moona Laakso: Vaurastu kuin nainen

kuva: Into Kustannus

Kirjassa 12 suomalaista naista kertoo matkastaan kohti vaurastumista: Millaisista lähtökohdista he ovat lähteneet liikkeelle? Mitä he ajattelevat rahasta ja sijoittamisesta? Millä keinoin he ovat matkalla kohti vaurautta tai saavuttaneet jo taloudellisen riippumattomuuden? Mukana mm. Natalia Salmela, Minna Parikka ja Vappu Pimiä. Inspiroiva kirja, jotka tarjoaa mielenkiintoisia tarinoita sekä esikuvia vaurastumiseen liittyen naisille.