torstai 1. huhtikuuta 2021

Kuukausikatsaus: maaliskuu 2021

Keväistä huhtikuun ensimmäistä päivää lukijoille! Kuunvaihde tietää aina blogin puolella kuukausikatsauksen aikaa ja katsotaankin nyt, miten sijoitukset kehittyivät maaliskuun aikana.

Maaliskuussa oli sen verran kiirettä, etten entinyt paneutua blogiin niin paljon kuin olisin halunnut. Kuukauden aikana blogi täytti jo vuoden, ja samoin sijoittamisen aloittamisesta on kulunut nyt 2 vuotta. 

Lisäksi kirjoitin toivepostauksen Nordnetin ETF-kuukausisäästöstä sekä esittelin entistä Tanskan Superrahastoa.


Salkun kehitys

Olipas mainio maaliskuu sijoitusten kehityksen osalta:

Ihan hämmästyin, kun sijoituksien maaliskuun tuotoksi muodostui 5 %. Euroissa tämä tarkoitti 734 € arvonnousua salkussa. Mahtava kuukausi kaiken kaikkiaan.

 

Yksittäisten rahastojeni osalta rahasto-osuuksien arvonkehitys kuukauden aikana oli rahastovaluutoillaan seuraava:


Spiltanin rahasto oli maaliskuussa hurjassa vedossa 10 prosentin nousullaan. USA- ja maailmarahastot seurasivat perässä mukavilla kuukausituotoillaan. Häntäpäästä löytyvät kehittyvien maiden ETF sekä toimialakohtaiset rahastoni. 

Teknologiaosakkeiden pitkään jatkunut huuma näyttäisi vihdoin tauonneen ja maaliskuussa tultiinkin reippaammin alaspäin. Rahaston osuuden arvo tippui dollareissa 5 prosenttia kuukauden takaiseen nähden.


Kuukauden ostot

Uusien rahasto-ostojen puolesta mentiin aikalailla tavoitesummalla:

Uusia rahastomerkintöjä tein 255 eurolla maaliskuussa. Koska tavoitteeni on tehdä ostoja joka kuukausi vähintään 250 eurolla, niin tämä on ihan riittävä taso itselle.

Sijoitussalkku humpsahti mukavan arvonnousun sekä lisäostojen myötä lähes 1 000 € kuun takaista suuremmaksi. Jos suotuisa kehitys jatkuu, niin 16 000 € rajapyykkikään ei ole enää kaukana.


Vuositavoitteen edistyminen

Asetin vuodenvaihteessa tavoitteekseni kasvattaa sijoitussalkkuni 18 000 euroon vuoden loppuun mennessä. Keskimäärin salkun arvon tulisi siis kasvaa lisäostojen ja arvonnousun myötä 365 € joka kuukausi. 

Helmikuussa salkun arvo nousi siis 989 euroa:

 

Tämä pirteä maaliskuu sai aikaan suuren pomppauksen myös tässä kuvaajassa. Maaliskuun lopun tavoitetta ollaan edellä 999 euroa. Tasaisen vauhdin taulukolla näihin lukemiin olisi ollut tavoitteena päästä vasta kesäkuun lopussa. Tällä hetkellä vuositavoitteen saavuttamisen osalta näyttää lupaavalta.

 

Salkun tilanne

Sijoitusten tilanne näyttää tältä:

Sijoituksiin olen laittanut tähän mennessä vajaa 12 000 € rahaa ja salkun arvo on tällä hetkellä reilu 3 700 € tätä korkeampi. Sijoitusten tuottoprosentiksi muodostuu 31 %.

Helmikuussa iloittu ensimmäinen kaksinkertaistunut rahasto-omistus on kaukainen muisto vain, koska teknologiarahasto on tullut niistä hetkistä reilusti alaspäin. Ja samoin tietysti lisäostoilla on oma vaikutuksensa asiaan.


Miten sinun maaliskuusi sujui?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa mukaan keskustelemaan! Arvostan jokaista kommenttia paljon ja normaalitilanteessa pyrinkin vastaamaan niihin vuorokauden sisällä.