sunnuntai 5. joulukuuta 2021

Kuukausikatsaus: marraskuu 2021

Joulu lähestyy jo kovaa vauhtia ja sen verran paljon on itsellä ollut viime viikkoina tehtävää, ettei aika ole riittänyt edes markkinoiden seurantaan. 

Laitetaas kuitenkin sijoitusten marraskuu pakettiin näin hieman viiveellä.

 

Salkun kehitys

Oma mielikuvani oli, että nousu salkussa vaan jatkui marraskuussa:

 

Todellisuudessa salkkuhan kyykkäsi selvästi loppukuusta alaspäin muutaman isomman laskupäivän myötä. 

Nordnetin mukaan sijoitusten tuotto marraskuussa oli noin prosentin, mutta todellisuudessa se oli vielä hieman pienempi, koska kuukauden viimeisen päivän lasku ei näy Nordnetin luvussa esimerkiksi SPP Aktiefond Global -rahaston osalta. Osalle rahastoista osuuden arvot päivittyvät nimittäin viiveellä vasta seuraavana arkipäivänä.

Oman kirjanpitoni mukaan euroissa tuottoa salkkuun tuli 148 €.

 

Yksittäisten rahastojen osalta rahasto-osuuksien arvonkehitys (=kurssimuutos) marraskuun aikana oli rahastovaluutoillaan seuraava: 

 

Handelsbankenin USA -rahasto ja Spiltanin rahasto olivat kuukauden menestyjät. Muuten varsin tasapaksu kuukausi. 

Kehittyvien maiden ETF, Suomen indeksirahasto sekä terveydenhuoltorahasto päätyivät kuukaudentakaista alhaisempaan osuuden arvoon.

 

Kuukauden ostot

Uusissa rahasto-ostoissa ei ollut mitään erikoista:

 

Uusia sijoituksia tein 250 eurolla, ja kuunvaihteen laskupäivät jäivät huomaamatta ja hyödyntämättä. Josko ensi viikolla pääsisi vielä nauttimaan hieman laskeneista kursseista.

Sijoitussalkun arvo kasvoi kaiken kaikkiaan kahdella prosentilla, eli edelleen yli 20 000 € luvuissa pyöritään.

 

Vuositavoitteen edistyminen

Asetin vuodenvaihteessa tavoitteekseni kasvattaa sijoitussalkkuni 18 000 euroon vuoden loppuun mennessä. Tämä tavoite kuitenkin täyttyi jo heinäkuussa. Siksi päädyinkin tavoittelemaan loppuvuonna tasalukemia, eli 20 000 € arvoista salkkua.

Tämä uusittukin tavoite tuli täyteen jo lokakuun lopussa, ja vuoden pari viimeistä kuukautta menee rennommalla otteella:

 

Salkun tilanne

Sijoitusten kokonaistilanne näyttää tältä:


 

 

 

 

Mukavaa joulun odotusta! 

2 kommenttia:

 1. Tuo BGF Technology on historiallisesti hyvä, mutta siinä nämä monet teknojätit hieman pienemmillä painoilla ja kulut vähän korkeammat, joten johtuisiko tuo heilunta vaikka siitä. Toisaalta sinulla tuo global strategiassa, joten sopii salkkuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Voit hyvinkin olla oikeassa. On tainnut suurin hype teknologia-alalla yleisesti rauhoittua, mutta jätit ovat jatkaneet voittokulkuaan.

   Itse tosiaan olen halunnut maantieteellisesti laajemman teknologiarahaston, joka ei keskity pelkästään USA:aan, vaikka painotus sinne joka tapauksessa korkea onkin. Apple, Microsoft, Alphabet ym. tulevat jo muutenkin suht suurella painolla USA- ja maailma-indeksirahastojeni kautta mukaan salkkuun.

   Poista

Tervetuloa mukaan keskustelemaan! Arvostan jokaista kommenttia paljon ja normaalitilanteessa pyrinkin vastaamaan niihin vuorokauden sisällä.

You can write also in English.