perjantai 4. kesäkuuta 2021

Kuukausikatsaus: toukokuu 2021

Jälleen on kuukausi vierähtänyt eteenpäin ja on aika käydä läpi toukokuun tapahtumat.

Blogin puolella vertailin Suomeen sijoittavia indeksirahastoja. Lisäksi kävin läpi teknologiarahastoni hurmoksen päättymistä. Loppukuusta esittelin vielä sijoituspodcast-suosikkejani ja annoin kuuntelusuosituksia hyvistä jaksoista. Yllä linkit kyseisiin teksteihin.


Salkun kehitys

Toukokuussa nähtiin sijoitusten osalta heiluntaa suuntaan ja toiseen:


Kuukaudesta jäi kovin tapahtumarikas kuva, mutta lopulta salkku ei kokonaisuudessa liikkunut suuntaan eikä toiseen tuoton ollessa 0 %.  

Oman kirjanpidon mukaan hieman jäätiin miinukselle ja arvonlaskua salkkuun tuli noin - 17 euroa, kun kuukauden uusia rahasto-ostoja ei huomioida. 

 

Yksittäisten rahastojeni osalta rahasto-osuuksien arvonkehitys toukokuun aikana oli rahastovaluutoillaan seuraava:

Rahastojen osalta Pohjoismaat juhlivat. Etenkin Spiltanin rahaston useamman kuukauden jo kestänyt kova nousu jatkui edelleen. Myös Norjan ja Suomen indeksirahastot päättyivät plussan puolelle.

Muuten toukokuu oli aika tasapaksu ja esimerkiksi maailma-rahastot päätyivät suunnilleen samoihin lukemiin kuukauden takaiseen nähden. Tämä näkyi merkittävästi oman salkun tuotossa.

Ainoa selkeästi miinukselle päätynyt rahasto oli teknologiarahastoni, josta tulikin tosiaan kirjoitettua ihan oma tekstinsäkin.

 

Kuukauden ostot

Toukokuun rahasto-ostot olivat muutaman kympin paria viime kuukautta suuremmat:


Rahastoihin laitoin uutta rahaa toukokuussa yhteensä 300 euroa. Teknologiarahaston laskun myötä sinne meni normaalia enemmän rahaa.

Kokonaisuutena sijoitussalkku kasvoi kuukauden aikana 283 euroa, eli hieman vajaa sen summan, mitä sijoitin uutta rahaa.  

 

Vuositavoitteen edistyminen

Asetin vuodenvaihteessa tavoitteekseni kasvattaa sijoitussalkkuni 18 000 euroon vuoden loppuun mennessä. Keskimäärin salkun arvon tulisi siis kasvaa lisäostojen ja arvonnousun myötä 365 € joka kuukausi. 

Toukokuussa salkun arvo nousi siis 283 euroa:

Ensimmäistä kertaa jäätiin keskimääräisestä tavoitesummasta salkun kasvun suhteen. Alkuvuoden kehitys oli kuitenkin niin suotuisaa, että hyvällä matkalla ollaan kohti tavoitetta. Tasaisen vauhdin taulukon toukokuun lopun lukemaa ollaan edellä melkein 1 200 €. 

 

Salkun tilanne

Sijoitusten kokonaistilanne näyttää tältä:


Koko reilun kahden vuoden sijoitusmatkan aikana olen sijoittanut noin 12 500 € ja sijoitusten markkina-arvo on tällä hetkellä reilu 4 000 € korkeammalla.

Yksittäisten rahastojeni tilanteen päivittelin totutusti Sijoitussalkku -sivulle.

Mukavaa kesäkuuta kaikille!

2 kommenttia:

  1. Kiva seurata tälläistä blogia ja lukuja joihin voi itsekin toivottavasti tulevaisuudessa samaistua. Hienosti on salkku tuottanut! :) Motivoi itseänikin säästämään jotenkin paremmin versus kun seuraan sijoittajia jotka laittavat kuukausittain uutta rahaa tuhansia euroja. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta palautteesta! :) Toivonkin, että tämä blogi olisi sellainen matalan kynnyksen paikka. Tosi palkitsevaa kuulla, jos yksikin ihminen saa kirjoituksista motivaatiota tai innostusta sijoittamiseen.

      Poista

Tervetuloa mukaan keskustelemaan! Arvostan jokaista kommenttia paljon ja normaalitilanteessa pyrinkin vastaamaan niihin vuorokauden sisällä.

You can write also in English.