maanantai 26. heinäkuuta 2021

Vuositavoite 18 000 € salkusta täyttyi - kohti uutta tavoitetta

Jippii! Sijoitussalkkuni ylitti 18 000 euron rajapyykin ensimmäisen kerran vajaa pari viikkoa sitten. Sen jälkeen markkinaheilunta vei salkkua edes takaisin, mutta viime viikolla hypättiin takaisin selkeästi rajan yli.

Kerrataanpa alkuun nopeasti sijoitusmatkani tähän mennessä:

Varsin tasaisen nousevaa on ollut sijoitussalkun arvon kasvu. Joka kuukausi olen myös säntillisesti uusia sijoituksia salkkuun tehnyt. Ensimmäinen 10 000 € täyttyi vuosi sitten ja 15 000 € puolestaan helmikuussa tänä vuonna.

Miksi tämä 18 000 € sitten on itselle merkittävä? Siitä seuraavaksi:


Vuositavoite täyttyi

Vuodenvaihteessa 2020 - 2021 halusin asettaa lyhyen aikavälin tavoitteen sijoituksilleni. Päädyin ottamaan tavoitteeksi saavuttaa 18 000 € arvoisen sijoitussalkun 2021 loppuun mennessä. 

Vuodenvaihteessa sijoitussalkkuni arvo oli 13 624 €, joten matkaa tavoitteeseen oli 4 376 €. Tavoitteena oli siis, että salkku kasvaisi uusien sijoitusten ja arvonnousun myötä keskimäärin 365 € joka kuukausi.

Vuoden ensimmäisen puoliskon markkinakehitys oli kuitenkin niin mahtavaa, että tavoite täyttyi jo heinäkuussa:

25.7. salkun arvon ollessa 18 420 € ollaan hurjasti 2 243 € heinäkuun lopun laskennallista tavoitetta edellä ja vuositavoite on siis jo kasassa. 

Vuodenvaihteeseen nähden sijoitussalkun arvo on kasvanut lähes 4 800 €, josta sijoituksiin laitettua uutta rahaa on 1 940 € ja loput ovat sijoitusten arvonnousua.

Keskimäärin kuukautta kohden salkku on siis kasvanut 685 €, kun tavoite oli tosiaan 365 €. Enpä olisi näin hyvää tuottoa alkuvuodelta osannut odottaa. Keskimääräinen kuukausittainen sijoitussumma on ollut tänä vuonna noin 277 €, eli sillä tasolla kuin odotinkin.
 

Uutta tavoitetta kohti

Koska tavoite täyttyi näin etuajassa, niin haluan ottaa loppuvuodelle vielä uuden tavoitteen. Eli suunta rohkeasti kohti tasalukemia, 20 000 € arvoista sijoitussalkkua.

Matkaa tavoitteeseen on nyt 1 580 €, eli sen saavuttamiseksi salkun täytyisi uusien sijoitusten ja arvonnousun myötä kasvaa keskimäärin vähintään 316 € loppuvuoden kuukausien ajan. Eli kuukausiostojen lisäksi vaaditaan hieman myös suotuisaa kehitystä salkkuun.

Tein tavoitteista uuden kuvaajan, jossa oranssit pylväät kuvaavat toteutunutta salkun arvoa. Siniset pylväät kuvaavat tavoitetta, joka heinäkuuhun asti oli kohti 18 000 € salkkua ja elokuusta alkaen kohti 20 000 €. Vihreä viiva näyttää alkuperäistä tavoitetahtia loppuvuoden osallekin.

Katsotaan, mitä salkulle loppuvuonna tapahtuu ja olisiko oikeasti mahdollista päästä uudelle kymmenluvulle jo tänä vuonna. Pitkälti kaikki riippuu markkinakehityksestä, johon itse ei pysty mitenkään vaikuttamaan.


Onko sinulla tavoitteita sijoitussalkullesi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa mukaan keskustelemaan! Arvostan jokaista kommenttia paljon ja normaalitilanteessa pyrinkin vastaamaan niihin vuorokauden sisällä.

You can write also in English.