sunnuntai 28. helmikuuta 2021

Kuukausikatsaus: helmikuu 2021

Hienon MM-hiihtoviikonlopun päätteeksi maltan tulla blogin pariin laittamaan helmikuun sijoitusluvut pakettiin. Kuukauden aikana nähtiin hieman suurempia liikkeitä suuntaan ja toiseen.

Blogissa esittelin Maria Carlssonin Firetys-kirjan sekä vertailin Eurooppaan sijoittavia indeksirahastoja. Kuun alkupuolella sijoitussalkkuni ylitti ensimmäisen kerran 15 000 € markkina-arvon. Juhlistin merkkipaalua postauksen muodossa, jossa kävin läpi koko sijoitusmatkaani tähän asti. 


Salkun kehitys

Kovin kaksijakoinen oli kuukausi taas salkun kehityksen suhteen:

 

Alkukuu meni aikamoisessa hurmoksessa ja tuolloin salkku nousikin uusiin ennätyksiin. Kuun lopun suunta olikin sitten alaspäin. Kokonaisuutena päädyttiin kuitenkin plussalle ja salkun helmikuun tuotto oli 2 %. Euroissa arvonnousua tuli 291 €.

Yksittäisten rahastojeni osalta rahasto-osuuksien arvonkehitys kuukauden aikana oli rahastovaluutoillaan seuraava:

* Norjan ja Suomen rahastojen osalta kehitys näyttää taulukossa liian hyvältä, koska perjantain 26.2. laskupäivän osuuden arvoja ei ole vielä kirjoitushetkellä saatavissa. Näillä arvonmuutos helmikuussa on laskettu 25.2. päivän arvoon saakka.

Muuten varsin tasaiselta näyttää lista. Huomionarvoista kuitenkin on, että teknologia- ja terveydenhuoltorahastot päätyivät kuukauden takaista alhaisemmalle tasolle. 

Etenkin teknologiasektorin osalta nähtiin loppukuusta suuriakin päivittäisiä laskuja: tiistaina 23.2. teknologiarahastoni tippui yhdessä päivässä -5,6 % ja perjantainakin 26.2. miinusta tuli -3,7 % verran. Näistä laskupäivistä huolimatta teknologiaosakkeet olivat nousseet alkukuusta niin paljon, ettei kuukauden kokonaiskehitys painunut kuin prosentin miinukselle. Heilahtelut niin ylös- kuin alaspäinkin tuntuvat olevan teknologiarahastolla suurempia kuin muilla rahastoillani.


Kuukauden ostot

Uusien rahasto-ostojen puolesta mentiin tutulla kaavalla:


Helmikuussa rahastomerkintöjä tuli tehtyä 305 eurolla. Norjan entiseen superrahastoon en ole pariin kuukauteen laittanut uutta rahaa, koska sen osuus salkussa on arvonnousun ja valuuttakurssimuutosten myötä jo tavoiteosuuttaan hieman korkeampi.

Loppukuusta salkkukin tippui alle 15 000 € rajapyykin, mutta onpahan ensimmäinen ylitys tehty. Kokonaisuutena helmikuun aikana sijoitussalkku kasvoi 4 prosenttia, eli noin 600 euroa.


Vuositavoitteen edistyminen

Asetin vuodenvaihteessa tavoitteekseni kasvattaa sijoitussalkkuni 18 000 euroon vuoden loppuun mennessä. Keskimäärin salkun arvon tulisi siis kasvaa lisäostojen ja arvonnousun myötä 365 € joka kuukausi. 

Helmikuussa salkun arvo nousi siis 596 euroa: 

Helmikuun laskennallista tavoitetta ollaan näillä lukemilla edellä 375 €, eli hyvältä näyttää, vaikka loppuvuosi voikin tuoda mukanaan ihan mitä vain. 

 

Salkun tilanne

Sijoitusten kokonaistilanne näyttää tältä:


28.2.2021
Sijoitettu: 11 725 €
Salkun arvo: 14 728 €
Tuotto euroina: 3 002 €
Tuotto%: 25,6 %

Rahaa olen laittanut sijoituksiin yhteensä 11 725 € ja sijoitusten markkina-arvo on tällä hetkellä 14 728 €. Tuottoa on siis kertynyt noin 3 000 €

Yksittäisten rahastojen tuotot päivittelen Salkku -sivulle. 

Mukavaa alkavaa maaliskuuta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa mukaan keskustelemaan! Arvostan jokaista kommenttia paljon ja normaalitilanteessa pyrinkin vastaamaan niihin vuorokauden sisällä.