torstai 28. lokakuuta 2021

Tavoite rikki: salkku 20 000 €

Poks sanoi salkun uusittu tavoite vuodelle 2021! Palataas blogin pariin kiirettein jälkeen mukavissa merkeissä: sijoitussalkkuni markkina-arvo ylitti tällä viikolla ensimmäisen kerran 20 000 € rajan. 

Enpä olisi uskonut, että lokakuun alun laskettelun jälkeen päädytään vielä samassa kuussa näihin lukemiin. Sen kunniaksi käydään läpi sijoitusmatkaani tähän mennessä. Aloitetaan ensin tästä vuodesta ja siitä, miten asetetut tavoitteet ovat toteutuneet. 

 

Uusittukin vuositavoite täyttyi

Asetin sijoitussalkulleni ensimmäisen euromääräisen tavoitteen vuodenvaihteessa 2020 - 2021. Päädyin ottamaan tuolloin tavoitteeksi saavuttaa 18 000 € arvoisen sijoitussalkun vuoden 2021 loppuun mennessä. Onnekkaasti tuo tavoite kuitenkin toteutui jo heinäkuussa.

Sen jälkeen oli pakko keksiä uusi tavoite loppuvuodelle ja päädyin tavoittelemaan 20 000 € tasalukemia. Nämä lukemat tulivat siis tällä viikolla täyteen:


Kuvaajassa oranssit pylväät kuvaavat salkun arvoa kullakin ajanhetkellä. Siniset pylväät puolestaan tavoitetta, eli heinäkuuhun asti matkaa kohti 18 000 € ja sen jälkeen kohti 20 000 €.

Vuodenvaihteessa sijoitussalkkuni arvo oli 13 624 €, joten salkku on kasvanut reilulla 6 400 eurolla tänä vuonna. Uutta rahaa olen laittanut 2 750 € ja loput summasta on sijoitusten arvonnousua.

Alun perin tavoitteena oli siis keskimäärin 365 € kuukausittainen kasvu salkun arvossa mukaan lukien uudet sijoitukset sekä arvonmuutokset. Toteutunut tahti on ollutkin paljon huimempaa, noin 640 € kuukausittain keskimäärin. Yllättävän vahva vuosi siis sijoituksille!

 

Sijoitusmatkani

Virstanpylvään kunniaksi katsellaan koko sijoitusmatkaani taaksepäin. Ensimmäiset sijoitukset olen tehnyt maaliskuun 2019 lopussa Nordnetin Suomi -indeksirahastoon sekä Handelsbankenin USA Indeksiin. Reilu 2,5 vuotta on siis matkaa takana.

Kuten tästä Nordnetin salkun kehityskuvaajasta nähdään, monenlaista on tälle ajalle osunut:

 

Isoimman huomion vie tietenkin kevään 2020 pörssiromahdus, jolloin sijoitukset humpsahtivat hetkellisesti kunnolla miinukselle. Sen jälkeen meno onkin ollut isossa kuvassa aikamoista rallattelua ylöspäin.

 

Salkun kehitys

Alla olevassa kuvaajassa näkyy salkun koon kehittyminen tällä reilun 2,5 vuoden ajanjaksolla. Sininen viiva kertoo kullakin hetkellä, paljonko omaa rahaa minulla on sijoitettuna. Oranssi viiva taas kertoo näiden sijoitusten markkina-arvon. Tiedot ovat jokaisen kuun viimeiseltä päivältä lukuunottamatta tuoreinta tietoa.  

 

Kevään 2020 romahdusta lukuunottamatta olen varsin tasaisesti sijoittanut lisää rahaa joka kuukausi. Maalis-huhtikuussa 2020 laitoin suuria summia kerralla sijoituksiin pudonneiden kurssien myötä. Siitä johtuu hyppäys kuvaajissa. 

Oranssi ja sininen viiva ovat eronneet toisistaan selkeästi viimeisen puolentoista vuoden aikana. Eli sijoitukset ovat tuottaneet tuolla aikavälillä hyvin ja salkun voitot ovat kasvaneet.

Virstanpylväistä ensimmäinen 10 000 täyttyi kesäkuussa 2020:

Salkussa 10 000 € rikki

15 000 € tuli kasaan puolestaan helmikuussa 2021:

Sijoitusten arvo ylitti 15 000 €

Hauskasti onkin noin 8 kuukauden välein tullut kahdesti seuraava 5 000 € raja ylitettyä, kun nyt lokakuussa 2021 päästiin taas tasalukemiin.


Salkun tuotot

Kurkataas loppuun vielä tarkemmin, miten salkku on tähän mennessä tuottanut. Lukijan kannattaa muistaa, että luvut ovat tämän hetken tilanne, eikä voittojen pysyvyydestä ole takuuta. 

Joka tapauksessa en voi kieltää, etteivätkö kivat, positiiviset prosenttiluvut kannustaisi minua sijoittamaan myös jatkossakin.


Kaiken kaikkiaan olen laittanut 13 880 € rahaa sijoituksiin ja näiden markkina-arvo on nyt 20 034 €. Sijoitukset ovat siis yli 6 000 € voitolla. 

Yksittäisten rahastojen tuotot eivät ole vertailukelpoisia, koska esimerkiksi sijoitusajat vaihtelevat niiden välillä.

 

Palataan asiaan ensi viikolla lokakuun kuukausikatsauksen merkeissä. Mukavaa loppuviikkoa!

6 kommenttia:

 1. Hei Helmi.
  Mahdottomasti Onnea hyvän kehityksen nousukkaan seurauksessa. Kivan makeeta, ei ole hukkaan ajan odotukset menneet. Ei siis hassummin, se innostaa eteenpäin.
  Itsellä rahastot vihreellä kurssilla, hankin op kautta suoriakin ja hyvin kiipeää ylöspäin. Mukava seurailla onko onnistunutta, tähän mennessä näyttää hyvältä.
  Iloista syksyn jatkoa Helmille.

  T.Gotler

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Gotler! Ja kiitos! Tosiaan mielellään tällaista kehitystä seuraa. Mukava kuulla, että sinullakin sijoitukset ovat sujuneet suotuisasti. Kivaa syksyn jatkoa myös sinulle!

   Poista
 2. Mikään ei ole mukavampaa, kuin viilata tavoitteita ylöspäin. Hienoa menoa. Hauskaa loppuvuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja kiitos! Totta puhut, tosi motivoivaa on nähdä tavoitteiden täyttyvän ja vielä omia odotuksia nopeammin. Mukavaa syksyn jatkoa sinullekin!

   Poista
 3. Lämpimät onnittelut uuden merkkipaalun saavuttamisesta! Salkkusi on takonut mukavasti voittoa sijoitusmatkasi ajan. Nyt vain nokka kohti uusia tavoitteita! :)

  - Sijoitusyhtiö Kapitaali
  https://sijoitusyhtiokapitaali.wordpress.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Mukavasti on tosiaan toistaiseksi mennyt. Koen, että olen löytänyt itselle sopivan salkkukokoonpanon, jolla on hyvä ja helppo jatkaa eteenpäin kuukausittaisia lisäostoja tehden. Vuodenvaihteessa voisi olla taas hyvä aika asettaa uudet tavoitteet sijoituksille.

   Poista

Tervetuloa mukaan keskustelemaan! Arvostan jokaista kommenttia paljon ja normaalitilanteessa pyrinkin vastaamaan niihin vuorokauden sisällä.

You can write also in English.