keskiviikko 3. marraskuuta 2021

Kuukausikatsaus: lokakuu 2021

Lokakuu tuntui hujahtavan ohi niin nopeasti, etten meinaa uskoa nyt olevan jo marraskuu. Tässä tekstissä käydään läpi, mitä sijoituksille tapahtui lokakuussa. 

Alkukuusta tuntui, että saadaan mukavasti laskua ja hyviä ostopaikkoja myös lokakuulle syyskuun jatkoksi. Tuuli kuitenkin taas kerran kääntyi yllättäen, ja ainakin omassa salkussani kuukaudesta tuli hyvin tuottoisa. 

Loppukuusta salkkuni ylitti ensimmäisen kerran 20 000 € rajapyykin sijoitusten markkina-arvon osalta.

 

Salkun kehitys

Aikamoista nousua saatiin alkukuun jälkeen:

 

Lokakuun salkun tuotoksi muodostui 4,6 %, joka on kolmanneksi paras kuukausituotto tältä vuodelta. Arvonnousua salkkuun tuli mukavat 886 € ilman, että uusia ostoja huomioidaan.

 

Yksittäisten rahastojen osalta rahasto-osuuksien arvonkehitys (=kurssimuutos) lokakuun aikana oli rahastovaluutoillaan seuraava: 

Jahas sitä on saatu tutut nimet listan kärkeen tauon jälkeen. Spiltanin rahaston parin kuukauden mittainen korpivaellus näyttää päättyneen ja lokakuussa suunta oli taas mukavasti ylöspäin.

Kaikki rahastot päätyivät kuukauden takaista korkeammalle tasolle, ja ilahduttavasti ihan laajat maailma -rahastotkin (SPP Global ja iShares World ETF) rallattelivat ylöspäin viitisen prosenttia.


Kuukauden ostot

Lopulta mentiin ihan peruslinjalla rahasto-ostojen suhteen:

 

Uutta rahaa laitoin sijoituksiin 275 €. Norjan indeksirahastoon ei näköjään mennyt tässä kuussa rahaa. Rahasto on parin viime kuukauden aikana noussut omin ja valuuttakurssimuutosten voimin sen verran paljon, että sen painoarvo sijoituksistani lähentelee 4 prosenttia. Itselle se alkaa olla jo vähän liikaa, joten lisäsijoitusta ei nyt tullut tehtyä.

Kaiken kaikkiaan salkun arvo kasvoi 6 %, eli 1 161 € lokakuussa, kun sijoitusten arvonnousu sekä kuukauden ostot huomioidaan. Erittäin palkitseva kuukausi!


Vuositavoitteen edistyminen

Asetin vuodenvaihteessa tavoitteekseni kasvattaa sijoitussalkkuni 18 000 euroon vuoden loppuun mennessä. Tämä tavoite kuitenkin täyttyi jo heinäkuussa. Siksi päädyinkin tavoittelemaan loppuvuonna tasalukemia, eli 20 000 € arvoista salkkua.

Tämä uusittukin tavoite tuli täyteen jo lokakuun lopussa:


Yllä olevassa kuvaajassa oranssit pylväät kuvaavat salkun toteutunutta kehitystä. Siniset pylväät puolestaan kuvaavat tavoitetta, eli heinäkuuhun asti matkaa kohti 18 000 € salkkua ja elokuusta alkaen kohti 20 000 €.

Loppuvuosi hengähdetään ja katsotaan sitten vuodenvaihteessa uusia tavoitteita sijoituksille.

 

Salkun tilanne

Sijoitusten kokonaistilanne näyttää tältä: 

 

 

 Mukavaa marraskuuta!

6 kommenttia:

 1. Sama tahti askelten...3kk -0,4 ja 1 kk +5,4

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Mukava kun laitoit kommenttia. Suht samoissa tosiaan mennään viimeisen kuukauden kehityksen suhteen.

   Poista
 2. Hei Helmi.

  Lokakuun saldo meitillä +8.76%. On hyvä, vastaavasti 3kk -0.59%.

  T.Gotler

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Onpas mahtava lokakuu ollut sijoituksillasi! Piristää varmasti mieltä. Itsellä näyttää vastaavasti viimeisen 3kk kehitys tällä hetkellä +5,7%. Eli hauskasti menee vähän ristiin nämä kehitystahdit meillä.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Moikka! Mukavaa, että löysit tänne ja tervetuloa seuraamaan blogia jatkossakin :)

   Poista

Tervetuloa mukaan keskustelemaan! Arvostan jokaista kommenttia paljon ja normaalitilanteessa pyrinkin vastaamaan niihin vuorokauden sisällä.

You can write also in English.